Pensionärerna har fått det mycket sämre

Pensionärerna har fått det betydligt sämre. Det beror framför allt på två saker, dels att bromsen i pensionssystemet slagit till då ekonomin gått dåligt, främst för aktierna. Den andra orsaken är att regeringen fört en politik som
missgynnat pensionärerna.

Bromsen i pensionssystemet drabbar inte alla individer men då drabbar den kommunerna. Det är de som har förmånsbestämda som inte drabbas utan då är det skattebetalarna bland annat i kommunerna. Vi kan samtidigt se att de som jobbar får en löneutveckling och mest trolig är den real.

Sedan så har de även fått det sämre på grund av den politik som regeringen för. Den största boven ligger på skattenivån där pensionärerna betalar mer i skatt för varje hundralapp de tjänar då jobbskatteavdraget inte är retroaktivt och trots att pensionen är uppskjuten lön.

Det är fel att de som har jobbat i hela sitt liv ska halka efter andra när de gått i pension. Inte nog med att pensionen är betydligt lägre än när man jobbade. Dessutom ska de betala högre skatt. Det är diskrimerande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *