Besöksmål måste fungera under Juli och semestern

Vad är det som händer i Olofsfors ? I går var vi med våra vänner och skulle visa upp Olofsfors. Tyvärr blev det inte alls som vi tänkt oss då både smedjan, glashyttan och herrgården var stängda. Viktiga punkter för besöksnäringen.

Hos Baudin både smedjan och glashyttan fanns förklaringar till varför man inte hade öppet annat än på lördagar. Är det mycket jobb på smedjan så visst förstår jag att man måste ha tid att fullgöra sina order men det fanns en annan underton som sa mig att man inte är riktigt sammanpratade inom området.

Visst borde det funnits möjligheter att köpa deras produkter för något fanns säkert lagertillverkat. En restaurang som har stängt under den tid det är flest människor som rör sig inte minst då det är så kallade hemvändardagar.

Jag vet inte vem som har ett samordnat ansvar för detta men det finns i alla en Stiftelse som heter något i stil med Olofsfors bruk. 

Nordmaling har väl ingen uppsjö av besöksmål men Olofsfors är en miljö väl värt att besöka om det finns chans att besöka helheten. Nog finns det anledning att man sätter sig ner för att finna en bättre lösning än som det fungerade i går. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *