Avregleringen av apoteken ingen höjdare

 Mer negativt om apoteksavregleringen. Annie-Lööf jublade i Almedalen om avregleringen av apoteken. Hon var så glad att det gick att köpa nässpray på ICA. Däremot hade hon inte tagit reda på fakta.

Jag skrev en blogg om konsekvenserna i onsdags men här kommer mera. På tre år har priserna på vissa receptbelagda mediciner ökat dramatiskt. Notan får patienter och landsting ta. 

Landstingen har inte fått pengar i ökade stadsbidrag och annan vård har därmed fått stå tillbaka.

Fler patienter får inte tag på medicin inom 24 timmar då många  av de små inte klarar av att ha 15 000 receptbelagda mediciner i lager.

 Nästa år kommer nedläggningarna att börja och det blir på de olönsamma orterna i glesbygd.

När monopolet togs bort startades  317 nya och av dem låg 244 i Stockholms län. 53 % ökning och tror ni det beror på att Stockholmarna är sjukare. 

Nedläggningarna kommer av att i avtalet med staten skulle apotekskedjorna ha öppet till April 2013 sedan råder marknadens lagar. Olönsamma kommer då att läggas ner. 

Slutresultatet blir att det läggs ner apotek och det blir dyrare möjligen lite bättre service för tätorter men jag har svårt att tro att alla i Umeå City kommer att överleva och vi får väl se hur det kommer att gå även i Stockholm

Alliansen har då i sin iver att hata statlig verksamhet förstört ett väl fungerande system och dragit på patienter och landsting ökade kostnader

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *