Åke Svanstedt är kung Åke och gör rätt som bojkottar TV4

Svanstedt är väl värd namnet Kung Åke. Det är travtränaren Äke Svanstedt som är kung Åke och som han till och från även kallas i media. 

Idag vann han 5 lopp inom V 75 där han bland annat fick sin 6 000 e seger med att vinna sto championatet , dessutom vann ha ytterligare två lopp på Axevalla idag.

Vi som följer V75 på TV 4 skulle gärna se intervjuer med honom men jag har full förståelse art han inte pratar med den TV kanalen. 

De spred ut en massa lögner om honom som senare gjorde att han blev åtalad men där han frikändes av domstol. Det var ju bra att det blev åtal för då blir det en domstol som dömer och inte media som bara påstår och aldrig ta ansvar. 

Vi vet att han friades men TV som körde drevet mot honom behövde inte ens betala vad rättegångarna kostade. 

TV kanalen hade inte kollat upp de källor de hade men basunerade ut lögnerna under lång tig. Åke blev friad i domstol så han har bevisligen inte gjort något fel

Jag har själv funderat många gånger på om jag skulle göra på samma sätt som Åke. Det skulle innebära endera att jag slutar prata med media som far fram med lögner om vad jag sagt och gjort.

 Det kan nog bli så men jag använder än så länge sociala media och talar om när de ljuger. 

Jag avslutar detta med att än en gång efterlysa en lagstiftning där media ställs till ansvar för sina lögner och då ska det gälla även de som använder citat som metod.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *