Kvarkentrafiken behandlas sämre än annan trafik

Regeringen sviker Kvarkentrafiken. Regeringen har inte stöttat den trafiken trots att det är en Europaväg. De Finländska regeringarna genom åren har sagt att trafiken är viktig och ska säkerställas. Det finns till och med i regeringsförklaringen.

I Sverige tycker man att just den här trafiken är regionens ansvar och det är ju mycket märkligt eftersom man ger enormt stora bidrag till att hålla i gång Gotlandstrafiken. Det är hundratals miljoner var år till båt och kanske även flyg. Det senare är jag inte säker på.

Regeringen har varit med och finansierat vägar och broar till andra länder på många andra platser där det största projektet varit Öresundsbron som kostat miljarder. Det finns många andra passager både till Finland och till Norge där man finansierat andra vägar än Europavägar.

E12 mellan Umeå och Vasa fungerar inte och det har gjort att tack vare Eu medlemsskapet så begränsades eller stoppades den fria rörligheten. Nu pågår ett arbete med att säkerställa den framtida trafiken från den finska regeringens sida och även EU har visat stort intresse. Den enda lösningen att se till att det finns en fungerande trafik är att det ges stöd till en ny fungerande färja som klarar av E12 trafiken hjälpligt tills visionen om en fast förbindelse är klar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *