Ska världen sitta still och se på mördandet i Syrien

Barbariet i Syrien måste få ett slut. Varje dag kommer rapporter om det meningslösa mördandet av civilbefolkningen i Syrien.

I går kunde vi läsa om en sexårig pojke som sköts ihjäl några meter från gränsen till Jordanien dit han skulle fly från kriget med sin mamma som han höll i handen. Mamman och två yngre bröder lyckades ta sig över gränsen. Han besköts av prickskyttar troligen för att skrämma andra att stanna i Syrien.

Bashar al-Assads styrkor angriper nu den egna befolkningen i den folkrikaste staden men stridshelikoptrar och pansarvagnar. Förtrycket har pågått länge och Assad använder 6% av BNP till krigsmakten och förtrycket

Ryssland och Kina blockerar alla insatser som FN funderat på att vidta. Orsaken är troligen att de levererar krigsmaterial dit. Syrien sägs dessutom ha obegränsade mängder stridsgas. Ett tandlöst FN kan inte göra något men det är en skam för världen att detta får fortgå. Assad måste bort på något sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *