Storbankerna är de som tjänar mest på sänkt bolagsskatt. Många vet inte konsekvenserna

Borgs politik gynnar storbankerna. Anders Borg har kritiserat storbankerna för deras höga marginaler samtidigt som han krävt mera eget kapital

I lördagens Dagens Industri har man synat effekterna av den sänkta bolagsskatten och dör konstaterar man att de som tjänar mest på detta är de storbanker som han klagat på. De är de stora vinnarna på sänkt bolagsskatt och andra stora vinnare är handeln. En resultatförbättring på mellan fem sex procent.

DI skriver vidare att det är mycket stor förvirring om vad som i övrigt händer och vad som är bra eller dåligt. Det är omöjligt att se vilka konsekvenser det får bland annat för bolag med uppskjutna skatteskulder. Men vet helt enkelt inte vilka konsekvenser det får för resultatrökningen när engångseffekterna förändras.

Det är länge sedan man gjorde den stora skattereformen i början på 90 talet och det har tagits många olika beslut om förändringar som man måste ifrågasätta. 

Jag tycker man bör göra en analys över allt som är gjort och göra en helt ny skattereform så man kan få fram nya hållbara skatteregler, ett enklare system och inte ett system som är ett plotter på många områden. Man får utforma ett system som är rättvist och som över tid finansierar den välfärd vi vill ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *