Jag delar uppfattningen att blockpolitiken bör brytas

Bryt blockpolitiken har Nordebo VK skrivit. Så har budskapet varit i ett par ledare i VK. Jag delar den uppfattningen fullt ut och har tagit upp det massor med gånger och jag har varit orolig att vi är på väg in i ett tvåpartisystem.

Tyvärr har jag svårt att se hur någon på allianssidan ska kunna ta några steg åt det hållet. Numera får vi sällan höra vad partierna vill och tänker var för sig utan man kallar sig helt enkelt alliansen.

Jag upprepar att jag tror att vi förlorade förra valet just på att vi enades om politikens innehåll före valet och vi blev de rödgröna. Mona mer eller mindre tvingades att ta med vänsterpartiet vilket inte var hennes tanke från början. Speciellt uppe i Norrland var det stor tveksamhet om samarbetet med miljöpartiet.

Man kände det mer eller mindre som ett måste att ha ett gemenast alternativ och inte minst kom den frågan alltid från media. Jag tycker gott och väl att man kan säga med vem eller vilka man kan samarbeta beroende på vad väljarna vill. Nordebo har rätt när han säger att blockpolitiken bör avskaffas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *