Avskaffa kvinnofällan vårdnadsbidraget

Vårdnadsbidraget är en kvinnofälla enligt budget. Nu har regeringen insett detta och riktar kritik mot vårdnadsbidraget och det skriver man i bilagan om jämställdhet i budgetproppen.

Vårdnadsbidraget bidrar till att hålla kvinnorna borta från arbetsmarknaden. Bidraget tas ju ut till 92 % av kvinnor. Det är ett bidrag som kommunerna får införa och ger föräldern rätt till 3000 i månaden per barn som är mellan ett och tre år

Självklart är det inte ett bidrag som vi infört i Umeå då det skapar ett samhälle som inte är jämställt och gör det genom att hålla kvinnor borta från arbetsmarknaden. Om det nu är som regeringen skriver i sin budget och om man vill ha ett jämställt samhälle borde det klokast att avveckla vårdnadsbidraget.

Vi vet att KD varit den ivrigaste företrädaren att hålla kvinnorna borta från arbetsmarknaden tätt följt av centern. Men visst borde man i regeringen ändå ta ansvar för en ökad jämställdhet och avskaffa kvinnofällan vårdnadsbidraget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *