Inte förvånande att fler och fler unga saknar inkomst

Fler och fler unga är helt utan inkomst. Det är dagens sanning och en effekt av brist på politiska åtgärder. Skillnader i inkomst har ökat och det gäller främst bland de yngre. Det har Svt Agenda och SVT Pejl sett i sin granskning.

Andelen unga vuxna som helt saknar inkomst har ökat med 50 % sedan Fredrik Reinfeldt blev statsminister och Anders Borg finansminister. År 2005 var 8% i åldersgruppen 20-34 år utan egen inkomst och 2010 var den siffran 12 % och den har förmodligen ökat ytterligare sedan dess.

Den främsta orsaken är att man inte får jobb och orsaken till det är att andra saker har varit viktigare för regeringen än jobbpolitiken. Skattesänkningar ska alltid finansieras och de är de unga som fått stå tillbaka och vi har ju massarbetslöshet för unga

Samtidigt finns det brist på folk inom vissa yrken men det saknas pengar till utbildning. Det kommer att bli ännu sämre när nya gymnasiereformen fått fullt genomslag. Jag förväntar mig åtgärder i Socialdemokraternas budgetförslag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *