KLART: Forwarden lämnar Skellefteå AIK (!)

Ett tag har snacket gått om att Terry Broadhursts allt lägre istid tytt på att hela hans tid i Västerbotten är över.
Igår kunde ni läsa om detta här på bloggen – idag bekräftade Skellefteå det.
Terry Broadhurst lånas ut till Brynäs IF resterande del av säsongen.

—-> Gårdagens inlägg: ”Forwarden lämnar Skellefteå AIK (?)”

Han kom till Skellefteå som en av få nyförvärv inför årets säsong med förväntningar på sig att bli ett farligt verktyg i lagets numerära överläge i synnerhet men som en spetsvärvning i allmänhet.
Terry har under sin tid i klubben visat embryon av skicklighet där farten och snabba handleder visat sig vara kanadensarens största styrkor – tyvärr har de kommit i alldeles för dålig utsträckning och alldeles för sällan. Terry har haft svårt att spela bra under en längre tid och dagens beslut känns därför rätt logiskt ändå.

I en intervju till Norran igår sa Hans Wallsson att ledarstaben planerade att ge Terry mer istid imorgon när de möter Malmö och att de ”har en plan för honom”.
Och idag när nyheten offentliggjordes sa samma Wallsson i en ny intervju att:
”Tanken var att han skulle spela. Vi fick beskedet när vi anlände till Malmö, så vi visste absolut inget i Växjö. Detta är något som gått väldigt fort”
Hur Wallsson, som tränare för Skellefteå, kunnat undgå att informeras om att Terry var på väg ut väcker vissa frågor.
Min känsla är att tränarens uttalanden igår bara var ett spel för galleriet – om inte annat så vittnar Terrys istid igår om att han var på väg att lämna.
Men lite så funkar väl dagens sätt från klubbar att hantera media och det är väl inte första gången Skellefteå AIK lurar alla med sina påståenden. Detta är något som vissa uppfattar som ett fult sätt att hantera sina nyfikna supportrar.

Vad betyder då detta för Skellefteå? Ja till att börja med står laget just nu med tolv hela forwards då Ohlsson och Pesonen fortfarande är skadade. Om inte en junior flygs ned till Malmö imorgon innebär det att laget spelar på tolv forwards vilket är högst olikt Skellefteå AIK.
Även när de två skadade är friska och hela står laget med endast 14 forwards vilket betyder att konkurrenssituationen de så noga eftersträvar blir allt mindre och att laget står rätt tunt inför avslutningen av säsongen, de viktigaste månaderna på året.
Säg att Norman och Forssell skulle skada sig inför slutspelet.
Då kommer Skellefteå att spela med Ohlsson och Wingerli i de fyra första kedjorna och en junior som 13 forward – detta menar jag inte på något sätt illa mot Ohlsson/Wingerli utan mer som en målande bild för vilken situation Skellefteå skulle kunna finna sig i.

För det andra tolkar undertecknad detta som ett bevis på att något, någon, är på väg in i Skellefteå. Tror inte att Lasse Johansson och Hans Wallsson skulle släppa Broadhurst utan en ersättare in i truppen. Föreningen och laget har ambitioner att återta guldet. Aldrig att dagens export då skulle ha gjorts utan en import.
Vem det blir? Jag har mina aningar och kanske lite mer än så.

För mig är inte frågan om Skellefteås hemsida snart uppdateras med en glädjande nyhet för sina supportrar.
Frågan är när de gör uppdaterar hemsidan med nyheten om att stjärna skrivit på för klubben – och då menar jag inte Johan Backlund som redan är klar.
De kommande dagarna blir intressanta.

ROBIN LINDGREN

ROBIN LINDGREN

7 kommentarer

  1. Ujujuj, Robin, det här är så spännande – men lite sorgligt också, Terry är en trevlig gosse-
    och jag hoppas innerligt att dina aningar blir förverkligade, fort som attan! Annars blir det magsår för min del!

  2. Precis som jag kommenterade efter typ omgång 3 så platsar inte Terry.
    Om du nu vore en oberoende journalist som har aningar om vet det är som är på väg in, varför skriver du inte om det då? Kommer det in mindre bullar på pressläktaren om du avslöjar sånt?

    • För det första, jag önskar att vi fick bullar på pressläktaren. Det är gott. Speciellt kardemummma och kanel!
      För det andra – tyvärr fungerar det inte så, skulle jag publicera alla spelare med namn som jag fått via källor eller egen research skulle min trovärdighet snabbt försvinna. Speciellt under ”Silly season” då namnen avlöser varandra.
      Jag väljer att inte skriva det nu då jag inte har tillräckligt att stå på ännu för att känna mig säker.
      Ha en fortsatt bra kväll Pornhub!

      • Det är klart att din trovärdighet skulle påverkas om du presenterade det på ett sätt som gör gällande att du tror att den eller den är pågång. Om du istället gör ett inlägg där du just presenterar det som galna tips som kommit in utan att värdera dom överhuvudtaget.

        Sen är väl frågan vems trovärdighet du söker. Klubbarnas, spelarnas, agenternas eller läsarnas. Jag garanterar att det finns en jättestor efterfrågan från dom som läser det du skriver att faktiskt få veta rykten också, hur usla dom än är. Men ni som följer AIK slickar lite för mycket AIK-röv för ni är rädda att stöta er med klubben.

        Jag tycker det är er uppgift att ifrågasätta, ställa svårar frågor. Du som har blogg ska ju spekulera, kasta ur dig tankar och kanske framförallt fundera på vilka du gör detta för. Läsarna eller? Får vi ryktena nu. Utan trovärdighetsordning bara presenterade som tips/rykten eller vad du nu vill för att göra det så trovärdightets-o-förstörande som möjligt.

  3. Allright! Man blir ju sjukt nyfiken!
    Hoppas innerligt att det är Lindström, trist för honom dock att det inte verkar gå jätte bra någon annanstans än AIK. Jäkligt gott för oss som kan boka in SM-guld isf 😀

  4. Klokt hanterat av dig Robin!Det florerar alldeles för mycket rykten i media.Föreningen ger alltid information , när fakta föreligger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *