Tio lärkor och en kråka

”Man kan inte vinna ett val på andras passivitet”, säger Kjell-Olof Feldt i dagens DI Weekend. Bra sagt var det. Lika lite kan man vinna anhängare och röster genom att tala om hur dåligt andra klarat av vissa saker. Det bästa vore att på ett övertygande sätt argumentera för varför den egna lösningen eller vägen skulle vara bättre. Den högre konsten är att balansera argument mot något och på samma gång presentera förslag för en bättre läsningar. Då tror många, i synnerhet, förmodligen politiker, att detta begriper folk inte för de analyserar inte det som sägs särskilt djupt. Men där kan de ha riktigt fel. I politisk retorik räcker det inte med att enbart klanka ner på andra. Antagligen är det så att intuitionen spelar roll. Vad lyssnar du helst på, en kör med tio kråkor och en lärka eller en kör men tio lärkor och en kråka?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *