I landet Facebook

I landet Facebook blir de annars osynliga synliga. Där står vi nästan ofrivilligt på scenen med byxorna nere, bevarade i evigheters evigheter. I Landet Facebook finns också frustrationens fria teaterscen. I landet Facebook tas inga bilder på palt och pannkakor. Där kommer Filé Oscar i sällskap med Miss Amarone och Hummer Thermidor med Chablis grand cru. Husets enkla viner gör sig sällan besvär. Vi reser till huvudstäder och undgår gärna Enköping, Motala, Ansmark och Ikea. Är man politiker läser man kilovis med handlingar, besöker så intressanta företag såååå och jobbar helst långt in på kvällarna. En politikers vecka börjar inte som för de flesta en måndag utan drabbar familjen redan på söndagen. Människor blir underbart patetiska. Mor- och farsföräldrar svävar mot Nirvana med barnbarn. De ungas språk med ord och bilder förstärkt i ögonen på normen. De medelålders känner sig i kläm i mitten och tror kanske sig vara själva normen.

På Landet Facebooks fria teaterscen har många skådespel haft premiärer. Små drama kan ibland obemärkt utspela sig. Någon gång ges makabra stycken i Bjästagenre inför en först häpen och sedan förtvivlad publik. I landet Facebook kan man få vara den man alltid önskade att man vore.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *