Eländig politisk retorik

Eländes, elände, elände och elände. Elände! Elände och åter elände, som de andra ställt till med. Politisk retorik kan vara riktigt eländig. Vanstyre och vårdslöshet. Vanvård och vanföreställning. Missförhållande, missförstånd och misstag. Förr var det missväxt. Så lyder nyckelorden i många politikers budskap. Så vill många politiker få nya efterföljare. Tänkt om det lät så på en arbetsplats? Inte vill så många gå dit för att jobba om de inte var så illa nödgade. Men vi som lever mitt i samhället, vi måste lyssna på detta varje dag från dem som har till uppgift att utveckla samhället och förbättre tillvaron för många människor. Politiker som springer runt med plakat och skyltar där det ofta står, ner med allt, borde tänka över sitt val av sysselsättning. Men måste vi inte berätta sanningen då? säger vaken och kritiskt granskande politiker. Visst gör det, missa inte det. Men missa heller inte att det finns en hel räcka med sanningar som kan berättas. Det gäller att samla styrkorna både inför små och stora bekymmer. Idag är jag glad ändå, men för att solen skiner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *