God Morgon Storuman Tärnaby Hemavan

Tärnaby Hemavan är ett av landets starkaste varumärken för en skidort, där tycks kommunen och företagen ha vaknat upp efter nästan trettio år. Det som i dag kan läsas som en nyhet borde inte vara en nyhet i dag. ”Nya mål stakas ut för Tärnaby” borde ha stakats ut för decennier sedan. Men nu ser det ut att bli av. Legender som Ingemar Stenmark, Anja Person och flera andra ha laddat ett varumärke utan dess like. Under tiden har kommunen stått med händerna på ryggen. Företagarna har gjort så gott de kunna genom att göra samma sak som tidigare med samma deltagare. Men detta har aldrig varit en framgångsrik metod.

Jag som inte riktigt har med saken att skaffa, som åker skidor där ibland, kommer att ha blåslampan tänd i ändan på dem som säger sig ordna till detta. På skidspråk kan man denna gång säga, ni kommer i alla fall ner eller upp.

Kommunstyreslens ordförande Tomas Mörtsell (c) har yrvaket konstaterat”… finns redan förutsättningarna där.” Bäste Mörtsell (c), de har funnits där minst sedan du konfirmerades. Nu krävs ett annat tänk, ett annat sätt att arbeta och inte minst ett budskap till din partiledare, näringsministern (c). Se till att de små företagen får det enklare att starta, utvecklas och överleva!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *