Moderatens gratulation

Moderaten Edward Riedl gratulerade i tidigare blogg landets pensionärer till ännu en skattesänkning. En skattesänkning på 50 kronor. Samtidigt i dagens blogg så ”gratulerar” han till jobbskatteavdraget till dom som jobbar. En skattesänkning på 40.000 kronor till en familj till två heltidsarbetande. En ganska hög skattesänkning torde herr Riedl själv också ha fått. Den moderata ideologin är ju att dom som har det bäst ska få mest. Det vore intressant att få höra hur dom resonerar. Pensionärerna som har jobbat betydligt längre tid än dom som jobbar nu och under sin verksamma arbetstid avstått del av sin lön just för pensionen, beskattas nu betydligt hårdare än dom som jobbar nu och även dom som nyss har trätt in i arbetslivet. Sedan så slår han sig för bröstet och säger att alla dom som jobbar har fått det så mycket bättre. Hur är det nu med den saken. Ja, mer har hamnat i den privata plånboken. Pengar som har överförts från välfärden till den privata börsen. Detta innebär att det har blivit betydligt kärvare för dom som av olika anledningar står utanför arbetsmarknaden. Sjuka, arbetslösa,pensionärer, vård av gamla, sjukhus och vårdcentraler som säljs ut och privatisering av skolor som sedan flyttar skattepengar till skatteparadis. Listan kan göras lång. Edward Riedl verkar främst ömma om sin egen börs och leva i siffrornas värld, långt ifrån verkligheten.

1 kommentarer

  1. Mycket bra skrivet!
    Att ha mage att gratulera pensionärerna till 50:- säger vilken människosyn karln och Moderaterna har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *