Lyckseledrottningens (M) rättviseperspektiv

Lyckseledrottningen ifrågasätter landstingets avgiftsbeläggning av parkeringsplatserna, ur rättviseperspektiv. Rättvisa? Måhända- måhända inte, men alliansens rättvisa/orättvisa aktar hon sig noga för att beröra. Var det rättvist med stora skattesänkningar för dom högavlönade, att pensionärerna på en låg ersättning betalade högre skatt än dom som hade jobb, ROT för hus- och bostadsrättsägare med avdragsgilla räntor och amorteringsfrihet och där dom som bor i hyresrätt istället får betala hela kostnaden själv utan att kunna ta del av dessa skattesubventioner, RUT för ej behovsprövad hemhjälp där Danderyds höginkomsttagare ligger i topp att utnyttja detta, för att inte tala om alla andra privatiseringar där pengar har skickats till skatteparadisländer istället för den skatt dom annars skulle ha betalat. Nej min kära drottning- avgiftbeläggningen av parkeringsplatserna vid Lycksele lasarett är inte ens en droppe i havet, men kanske några poänger för en politiker i Lycksele.

2 kommentarer

  1. Det var nog ingen som tyckte synd om de som under krisen i början på nittiotalet fick lämna tillbaka sina egna hem till banken och som lök på laxen fick ta med sig skulden hela livet.

  2. Och fler lär det bli, för dem som har förköpt sig i denna vansinnesspekulation av bostäder. Knappast på grund av amorteringar och räntor. Den fria marknaden styr ju. Av dom som har köpt tidigare när priserna var låga och säljer nu har ju många i princip bott gratis. Om bostadsbyggandet fortsätter och bristen på bostäder avtar så kommer priserna att sjunka men lånen har dom kvar. Många borde nog tänka efter före, för så här fungerar ju den råa kapitalistiska marknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *