#hashtags som fördjupar livet

[Läses gärna till denna sång]

För dig som fortfarande tvekar om du ska börja använda Twitter eller ej finns det faktiskt en aspekt till att fundera över. Nämligen så kallade hasthags som markeras med en # och därefter aktuellt ord. Jag vågar påstå att de faktiskt tillför en dimension till såväl TV-tittande som reflektioner kring aktuella händelser och politik.

T ex pågår just nu en SM-final i ishockey på TV. Och gör du en sökning på #twittpuck (enkelt fixat i t ex twitterhanteraren TweetDeck, se bilden, återkommer till detta verktyg i ett framtida inlägg) pågår samtidigt en intensiv debatt kring allt från själva ishockeyn till kommentatorerna och reklamen i pauserna. Tänk dig att du kunde höra vad alla på arenan sa, ungefär så låter det på #twittpuck under matchen. Med andra ord en massa struntprat, men också en skön fördjupning till det jag själv ser och funderar över.

Andra hastags som jag rekommendera dig att följa är t ex #svpol om svensk politik, #twittboll som är #twittpucks motsvarighet för fotbollstyckarna. I stort sett alla TV-program får sin egen hashtag, men vanligast är nog ändå #granskning eller #ug för Uppdrag granskning och #debatt eller #svtdebatt för Debatt på SVT. Även mer underhållsinriktade program som t ex #mel2012 är stort på Twitter.

Idag får även de flesta stora evenemang och konferenser sina egna hashtags, det gör att du utan att vara där faktiskt hyfsat kan förstå vad som händer och sägs. Det är förstås lite som att läsa någon annans anteckningar i skolan, men du kan ju dessutom fråga upp till de som är där vad som menas och be dem förtydliga.

Jag kan, som vanligt, ha missat något väldigt väsentligt, så bidra gärna med egna bra hashtags i kommentarerna.

/ @jmjobring

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *