Logos Quiz Game – spel med sociala ambitioner

[lyssnar du?]

Jag kanske är lite störd som marknadsföringsnörd, men appen Logos Quiz är både fascinerande och lätt skrämmande. Skrämmande för att man känner igen så många loggor, även om det är många man givetvis går bet på, och fascinerande svårt att sluta spela trots, eller tack vare, all sin enkelhet.

Förutom att det är kul att gissa loggor finns det faktiskt ett, ur marknadsföringsperspektiv, intressant element i appen –  det enkla och uppenbara sätt appen tycker att vi ska utnyttja våra vänner på Twitter. Med en enkel knapptryckning kan du fråga alla din vänner ”Does anyone know this logo?” och med följer även hashtaggen ”#LogosQuiz”. Det här hjälper spelet att sprida sig som en löpeld, just nu med mellan 5 och 10 tweets per minut.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tror att många spel- och apputvecklare dreglar över det genomslag det här enkla lilla enkla spelet har fått med sin tydliga och simpla koppling mot de sociala medierna. Det är givetvis inte första gången detta görs, men det är sällan det blir så rakt och enkelt som det blev denna gång. Där har många av oss som sysslar med marknadsföring en hel del att lära.

/ @jmjobring

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *