Fem år och allt är förändrat

(dagens grymma låt)

Jag sitter med min iPad i knäet, tittar på fotboll på TV:n och håller ett öga på twitterflödet i hastaggen ”#em12se” samtidigt som jag spelar någon av Spotifys miljontals låtar i en prenumerationstjänst och kommunicerar med min fru, som är på resa i Europa, via Facebook Messenger. Av allt detta hade jag för fem år sedan endast tillgång till TV:n. Allt annat är nytt. En svindlande utveckling. Minst sagt.

Med tanke på hur dessa plattformar har förändrat hur jag kommunicerar och konsumerar är det en otrolig resa vi har inlett. Kanske kan man ändå dra två ganska säkra slutsatser – TV:n överlever allt och man ska vara ödmjuk inför utvecklingen. Vi är så invaggade i Facebooks storhet idag att vi har svårt att se runt hörnet. Visst har många av oss investerat stort i form av tid och bilder på Facebook och twittrat till oss vänner vi aldrig vill tappa kontakten med, men vi har nog ändå svårt att tvärsäkert säga hur vi använder dessa tjänster om ytterligare fem år.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tror att vi kommer att blicka tillbaka på åren i början av 10-talet som starten på en genomgripande kommunikationsrevolution. Det var då väldigt många här på jorden fick möjlighet att på ett enkelt sätt kommunicera obehindrat med omvärlden med hjälp av bärbara enheter. Vi lever helt enkelt i en fantastisk tid, och vilken väg utvecklingen än tar tror jag vi kommer att få se ännu mer tekniska framsteg som främjar den nya demokratiska kommunikationen. Kort sagt, håll i hatten, nu kör vi.

/ @jmjobring

 

 

1 kommentarer

  1. Hittade intressant (och snygg) ”infographics” med titeln ”The Rise and Fall of Online Empires”. Den genomsnittliga åldern för tidigare stora webbtjänster och funktioner (de nämner Yahoo, Alta Vista, myspace, med flera) har varit 11 år. Facebook har levt i 8, hittills.
    Spännande.
    http://www.centurylinkquote.com/rise-and-fall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *