Gör Twitter till en snabb nyhetsbevakare

[musik]

Jag får ofta frågan om hur man hittar något på Twitter. Och mycket är tyvärr bara erfarenhet och rutin, efter ett tag lär man sig att sålla och veta vem man ska börja följa och inte. Man lär sig också vilka så kallade hashtags (#) som är värda att göra sökningar på. Det gäller också att hitta verktyg där man enkelt kan göra utsökningar, t ex TweetDeck; tror jag får återkomma till det…

Men Twitter själva har faktiskt i sin mobila app gjort en förändring som gör att du enkelt kan sätta upp att du ska få notiser varje gång någon som du tycker verkar intressant twittrar något.

I exemplet nedan är det @DanielNordstrom, alltså Folkbladets chefredaktör som är vårt exempel. Vill du ha koll på vad han twittrar om ska du leta upp hans profilsida i Twitterklienten på din mobil, du hittar den genom att klicka på hans bild/avatar i ett tweet. Bredvid den knapp där det står ”Följ” eller ”Följer” finns en liten gubbe med en pil på, klicka på den och vyn nedan dyker upp.

Där väljer du alltså ”Turn on notifications”. Vips så får du notiser varje gång Daniel twittrar något. Vill du styra dessa notiser eller stänga av dem när du har tröttnat på Daniel går du in i din profil, välj ”Inställningar”.

Då kommer du till en vy där det står just ”Notiser” (jag administrerar flera konton därför ser min vy kanske annorlunda ut än din), klicka på ”Notiser”.

Och väl där kan du alltså sedan stänga av och slå på notiser för de personer/konton du vill följa.

Förutom att du kan följa Daniel kan ju detta vara ett bra sätt att uppdatera sig i ett pågående nyhetsskede där det hela tiden sker saker. Det finns ju även flera olika twitterkonton som endast skickar ut nyhetsflashar av olika slag, har du notiser påslagna på dessa är du ständigt uppdaterad. Det kan ju också vara ett bra sätt att t ex följa en sporthändelse om du vet någon som twittrar därifrån.

Själv hade jag t ex notisen påslagen på @SVTChris (kommentator Chris Härenstam) under OS då jag ej hade möjlighet att följa spelen i någon större utsträckning. Jag visste ju att han skulle twittra om viktiga tider och hur det gick i spelen, på köpet fick jag en del hurtigt grabbgnabb mellan Chris och @Glenn_Stromberg…

/ @jmjobring

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *