Alla kan programmera – utan att programmera

[dagens låt]

Tänk om du kunde programmera så att alla Instagrambilder taggade med ordet #exempel hamnade på ditt företags Facebooksida. Eller att du fick ett SMS om det ska regna i morgon, så att du kommer ihåg att ställa fram paraplyerna i butiken. Eller kanske ett mail när Apple twittrar ut sitt erbjudande om gratisappar på ”Free App of the Week”.

Allt detta är möjligt på sajten IFTTT.com. IFTTT står för ”If This Then That”. Fritt översatt – om detta händer ska du göra så här. T ex om någon skickar upp en bild med taggen #exempel så ser IFTTT till att den hamnar på ditt företags Facebook-wall. Du skapar helt enkelt superenkla ”recept” som IFTTT sedan sköter åt dig automatiskt.

Sajten är så extremt enkel och arbetar med symboler att det är svårare att förklara i ord än att själv testa, så ge dig iväg till IFTTT.com är börja programmera! Under fliken ”Browse” kan du dessutom se vilka ”recept” andra har skapat och helt enkelt använda dig av dessa.

Lycka till med recepten!

/ @jmjobring

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *