#sandy blåste in på Instagram

[göteborg rockar igen]

Det blåser och regnar i New York, om det nu undgått någon. Orkanen Sandy har förutom stor mediabevakning fått amerikanerna att gå ut och fotografera med sina mobiler som aldrig förr. Det rapporteras om att en bild taggad med #sandy laddades upp var tionde sekund på Instagram, läs artikel på Mashable.

Det markerar kanske också att Instagram tar steget in i nyhetsflödet på ett nytt sätt, plattformen är en del av nyhetsflödet på ett lika självklart sät som t ex Twitter. Nu på tisdagskvällen hade det laddats upp drygt en halv miljon foton taggade med #sandy. Och lite coolt är det ju att vem som helst kan gå in i appen och kika på alla bilder, en öppenhet som tilltalar.

Samtidigt florerar förstås ett gäng falska bilder från Sandy, här är de vanligaste listade av Mashable, bland annat den nedan plockad från filmen The Day After Tomorrow.

Jag kan, som vanligt ha helt fel, men när till och med VK skriver om Instagram (lördagens tidning) så är det nog snart var mans egendom även på hemmaplan.

/ @jmjobring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *