Är Magine morgondagens TV?

[Sväva iväg med denna sång]

Ska direkt erkänna – är ingen TV-nörd som följer arton TV-serier och ser nio filmer i veckan. Ser typ ”Kobra” och ”Så mycket bättre” och rätt mycket nyhetsprogram förstås. Ungefär så. Men är det inom något område det utvecklas fort idag är det inom TV-världen, så det är otroligt spännande att se vad som händer.

Bland det mest uppmärksammade just nu är svenska tjänsten Magine, där skärmdumparna här är hämtade från. Jag har i några veckor kört deras betaversion på iPad och iPhone och den fungerar egentligen exakt som en hederlig TV-tablå. Med skillnaden att du kan klicka direkt på ett av programmen och börja titta omedelbart. Antingen kollar du ”live” på det som sänds för tillfället eller så skrollar du bakåt med fingret i tablån och ser program som redan har sänts.

Du kan förstås ”spola” fram och tillbaka i de sända programmet hur du vill. En av orsakerna att Magine har fått uppmärksamhet  (förutom att den är svensk) beror på att den är så enkel och snabb, läs bl a inlägg av Joakim Jardeberg (@jocke) som blir ganska upphetsad av Magine.

Upplägget är intuitivt och programmen startar omedelbart då du klickar på dem. Men det kanske mest intressanta är att du har så många TV-kanaler i en och samma app. Det påminner om Spotify-tanken även om antalet kanaler än så länge är starkt begränsat. Men, får de in t ex SVT-play och BBC-play och ett gäng amerikanska kanaler kan det säkert lyfta. Det är ju egentligen så här jag vill se på TV: Precis när jag vill, exakt det jag vill se, på vilken plattform som helst, och gärna ”live” om det passar.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men kanske kan en svensk uppfinning återigen förändra en bransch till att bli mer samarbete och mindre skyddsmurar? Hoppas kan man ju.

/ @jmjobring

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *