Några frågor till svenska tv-tjänsten Magine…

[lyssna på ett tungt lustmord]

Jag skrev häromdagen om nya svenska tv-tjänsten Magine som jag är med och beta-testar. En kul tjänst som jag tycker sätter fingret på problemet med den fragmentering som tv-världen lider av, lite som musiken gjorde innan Spotify orkade ta tag i det hela.

Med Magine kan du se det tv-program du vill på alla dina prylar – såväl iPhone som iPad och din dator – och skrolla dig bakåt i tablån, den spelar alltså in programmen åt dig. Det är därför riktigt spännande att se om Magine kan göra samma otroliga resa som Spotify genomförde.

För att få veta lite mer om tankarna bakom tjänsten ställde jag några frågor till Magine:

Beta-tjänsten är ju gratis, men hur kommer betalmodellen att se ut?
Vi kommer att börja ta betalt och det kommer att finnas några paket att välja bland, beroende på hur många kanaler man vill ha. Vi ska fungera som en vanlig betal-TV-leverantör fast på många plattformar, med inbyggd inspelning och utan bindningstid på abonnemangen.

Jag saknar SVT och UR idag, kommer de att ingå i framtiden?
Vi längtar också tills SVT finns med i vårt utbud men kan i dagsläget inte gå ut med när det kommer att ske.

När är det dags för lansering?
Vi lanserar när vi känner oss tillräckligt klara, både vad gäller teknik och utbud. Men vi satsar på första kvartalet 2013.

Kan ni kort beskriva vilka ni är som ligger bakom?
Det är ett erfaret team inom TV och internet som står bakom Magine. Bland grundarna finns bland annat Boxer-grundarna Michel Werner och Håkan Tranvik samt Xavier Ritort som alla tre arbetat med betal-TV sedan 90-talet. Mattias Hjelmstedt, med bakgrund från Voddler har lett utvecklingen av tekniken bakom Magine.  Bolaget leds av Erik Wikström som är VD och har bakgrund som internetentreprenör (Icon Medialab, Speed Ventures, m fl), se pressmeddelande.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men nog känns det som en spännande tjänst som kanske, kanske kan få tv att kännas lite mer 2010-tal. Och tänkt om Sverige kunde få ännu en digital tjänst att synas ute i världen, det vore riktigt stort.

/ @jmjobring

8 kommentarer

 1. Ja nog är det spännande alltid och användarvänligheten är ju helt fantastisk:) Mycket enklare kan det knappast bli! Jag har använt tjänsten ett par månader nu och flera av mina vänner också och alla är väldigt positiva.

  • Kul, vad är du villig att betala då tror du? Är själv tveksam till det när avgift införs eftersom jag inte hinner se så mycket på TV. Men, hoppas verkligen på ideen!

   • Jag har fått en Magine-invite och efter att ha testat den ett tag är jag beredd att kasta ut Boxer. Då kan tjänsten få kosta lika mycket som Boxer kostar mig idag.

 2. Hej, myckat intressant, hur blir man test pilot ?
  Intresserad av att byta ut comhem.
  Med vänlig hälsning,
  Mats.

  • Yes, it surely do looks like the same graphics, but that is only a TV-guide, Magine is also a plattform for watching the shows. A bit different, I guess?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *