DJ:n Avicii sätter standarden för morgondagens produktutveckling

[musiken, förstås]

Den svenske DJ:n Avicii (Tim Bergling) drog i januari igång ett ambitiöst projekt under namnet Avicii x You. Projektet går ut på att alla som vill kan bidra till hans nästa singel, som ska släppas den 26 februari.

Besökarna på sajten laddar helt enkelt upp sitt eget ljud i de olika kategorierna som basgångar, melodier o s v. Avicii väljer sedan ut tre som han jobbar vidare med, också får alla rösta på de tre förslagen. Bäst kommer med i låten.

Skärmavbild 2013-01-22 kl. 20.26.51

I skrivande stund  har 3.624 personer från 140 länder bidragit med 8.732 ljud. Alla får givetvis sitt namn nämnt på sajten, men de som får sina bidrag med i röstningen lyfts förstås upp extra.

Skärmavbild 2013-01-22 kl. 20.34.02

 

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men nog skulle väldigt många företag kunna lära massor av det här. Det är givetvis få som har så hipp och eftertraktad slutprodukt som Avicii, men tänkt så många frälsta vänner han har med sig vid den här lanseringen – för att inte tala om all PR han får på köpet.

En stam av hängivna krigare
En stor fördel är förstås också om man som Avicii har en färdig produkt ganska snabbt, medan engagemanget finns kvar i allas minnen. Men jag är rätt övertygad om att vi här får en föraning om hur framtidens produktutveckling kommer att ske – den kommer att ske i nära samarbete med dig och mig. Företagen kommer att behöva involvera oss för att vi ska bli deras fanbärare och agera språkrör i bruset. Företagen behöver någon som skapar vettigt innehåll på de sociala plattformarna som handlar om deras produkter och som blir trovärdigt. Företagen behöver skapa en stam av hängivna krigare, och vad är då bättre än att stammen är med och täljer vapnen som ska användas?

/ @jmjobring

Detta är inlägg 1 av 100 i utmaningen #blogg100, läs mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *