”Nearby tab” uppdaterad i Facebooks app

[dagens musiktips]

Facebook har under en tid påmint oss som hanterar kommersiella sidor att vi ska uppdatera informationen om vad vi sysslar med. En orsak är troligen att mobilappen har fått en uppdaterad ”Nearby tab” där du enkelt ska kunna söka upp till exempel närmaste kafé eller restaurang. Och ju mer information vi har tryckt in desto enklare är det för appen att söka upp ditt hak.

nearby_1

nearby_2

Poängen är förstås att vi användare ska hitta ett bra kafé, men också att kaféägaren ska känna att det finns anledning att uppdatera innehållet på sin Facebook-sida. Bättre innehåll är ju Facebooks främsta kapital för det gör applikationen användbar för oss användare, och vi behöver inte kliva ur tjänsten och prova en annan.

nearby_

nearby_4

Av någon anledning, troligen är vi inte tillräckligt många individer, så har till exempel aldrig Foursquare och Gowalla (numera köpt av Facebook) eller liknande platstjänster slagit riktigt brett i Sverige. Det finns många hängivna fans förstås, men ”gemene man” har inte riktigt hittat dit. Och så länge massan av individer är för liten blir nyttan liten eftersom recensionerna är för få och så vidare.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tror att det även för Facebook kan vara lite segt att få snurr på vårt användande av den här funktionen. Men jag hoppas att jag har fel, för idén som sådan är naturligtvis tilltalande – att vi ska ta våra vänner till hjälp att hitta rätt här i livet.

/ @jmjobring

Detta är inlägg #8 av #blogg100. Läs gärna mer här och följ taggen #blogg100 på Twitter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *