Få ut mer av Facebook – slå på notiserna

[dagens musiktips]

När du ”Gillar” en sida du verkligen gillar kan det vara idé att slå på notiser för just den sidan. På det viset får du alltid en notisbricka i Facebook varje gång sidan uppdateras.

Eftersom Facebooks för en tid sedan förändrade sitt sätt att ranka postningar (kallas EdgeRank, jag kommer att skriva mer om det i en senare post) är det inte längre säkert att en sida som du tycker om, men kanske inte alltid trycker gilla eller kommenterar på, dyker upp i ditt flöde. Har du själv en sida du hanterar kan det också vara god idé att tipsa dina gillare om att de kan slå på sina notiser, så att de inte missar dina viktiga postningar.

Så här gör du:

  • Gå till den sida du vill ha notiser ifrån.
  • Klicka på ”Gilla/Like” om det är en sida du inte har gillat innan, eller ”Gillat/Liked” om du redan gillar sidan i fråga.
  • Då fälls en rullgardin ut, se nedan.
  • Välj ”Få notiser/Get Notifications”

notification_plakat_fb

  • Och vips dyker alla poster som görs på sidan upp som en notis/notification under jordgloben i ditt Facebookflöde, se nedan där du ser hur sidan ”Plakat” har lagt ut ett nytt foto.

Skärmavbild 2013-02-02 kl. 12.31.05

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tror att det idag krävs lite mer pyssel för att verkligen få ut det man vill av Facebook. Jag återkommer i en annan post längre fram hur du enkelt skapar listor, ett annat sätt att hålla koll på de sidor du verkligen tycker är viktiga. Frågan är om alla tycker att det är värt lite pysseltid?

/ @jmjobring

Det här är då inlägg 11 av mitt försök att blogga i 100 dagar i följd. Läs gärna mer här och följ taggen #blogg100 på Twitter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *