Nya filmappen Vine – kan bli något stort

[dagens musiktips från fantastiska SVTplay:s Gengångare]

Häromdagen släppte Twitter appen Vine. En app där du superenkelt gör egna korta filmer, typ ”stop motion” eller bara en vanlig kortfilm utan klipp. Skrev kort om det vid släppet och har nu hunnit testa lite mer. Och, jo, jag måste säga att jag tycker om den.

Du filmar helt enkelt genom att hålla fingert på skärmen i din iPhone. När du släpper stannar filmen. När du trycker startar den igen. Och så håller du på tills du har förbrukat dina sex sekunder.

Vine_2

Filmen måste vara sex sekunder för att du ska kunna ladda upp den. Väl uppladdad är det som vanligt att du kan gilla och kommentera egna och kompisarnas filmer. Och du kopplar givetvis på ditt Facebook och Twitter-konto inne i appen.

vine_facebook

 

vine_twitter

 

Inne i appen känner du igen dig om du har appen Instagram, upplägget är väldigt likartat där du kan se vilka aktiviteter som sker, om någon gillar eller börjar följa dig o s v.

Vine_in_app_activity

Tyvärr är väl själva uppspelningssajten på webben inte så kul, och nej, min exempelfilm var inte heller den mest spirituella reklamfilmen i världshistorien… På sajten måste man också komma ihåg att själv slå på ljudet, det är tyst från början. Men detta är förstås en app som helt och håller ska upplevas i telefonen.

På samma sätt som Instagram och Twitter är allt sökbart med #hashtaggar och i appens Explore-sida finns såväl utvalda taggar som Editor’s Pick, men du kan också söka på valfria taggar.

Vine_explore_ina_pp

Ett litet tips också: Kom ihåg att verkligen filma till slutet – håll kvar fingret även efter att du tror att filmandet är slut, annars blir det ingen film, i varje fall har jag haft det problemet flera gånger. Allt blir bara svart. Bokstavligt talat.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men nog tror jag att företag kan använda den här appen för att engagera sina kunder. Det är ju som gjort för att be folk bidra med sina egna anspråkslösa reklamfilmer på något visst tema, till exempel om Zoo eller PimPim är godast ;–)

/ @jmjobring

Detta inlägg är nummer 13 av #blogg100, lite statistik finns här.

 

 

2 kommentarer

    • Ha, ha, jo jag såg den, de hade kanske inte världens bästa dag… Såg också att Calvin Klein använde Vine under #superbowl. Återkommer med länk, är i magsjuksängen idag och inte så snabb…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *