I väntan på Facebooks nya timeline

[dagens musiktips]

Du kanske har hört och läst om att Facebook gör om sig igen. Och denna gång ser det ut att bli en rejäl omgörning. Du kan anmäla dig på en väntelista här: https://www.facebook.com/about/newsfeed (skrolla längst ner på sidan).

Den nya timelinen har börjat slå igenom på vissa håll i USA, och sajten Mashable har lagt ut lite bilder, se dump nedan.

Skärmavbild 2013-03-09 kl. 20.45.08Det verkar som om Facebook väljer att lyfta bilder ännu mer, vilket ju är i linje med deras köp av Instagram. Och denna gång säger Facebook själva att de har börjat utveckla för mobilen och sedan fört över det till webben.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, och det är väl att svära i kyrkan, men nog tror jag att detta öppnar för snyggare annonsering där annonsköparna kan jobba mer med lite större format och bilder och filmer. Det finns inte någonstans, vad jag har hittat, information om hur annonserna kommer att se ut i den nya timelinen. Men om hela timelinen bygger på större bilder borde väl annonserna följa med i den omgörningen. Ska bli spännande att se hur det hela mottas av användarna i vilket fall!

/ @jmjobring

Det här är inlägg 47 i mitt försök att blogga 100 dagar i rad tillsammans med ett gäng andra bloggare i Sverige under taggen #blogg100. Läs mer här.

[dagens musiktips] är en singel från posörerna i The Strokes. Du hittar alla låtar som dyker upp som dagens musiktips på Spotifylistan: Social maskommunikation #blogg100.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *