När har man pratet om ”blommor och Instagram”?

[dagens musiktips]

Det är intressant det här med #blogg100. Det tvingar en att blogga oavsett. I dag kör vi med feberyra och hosta from hell, så därför blir detta blogginlägg kort och musikbaserat. Det tar sitt ursprung i en textrad i Dagens musiktips. Förra året släppte NAS plattan ”Life Is Good” som faktiskt passerade lite väl obemärkt. Den är utmärkt. För min egen del fastnade låten ”Daughters” i minnet. Och textraderna nedan.

This morning I got a call, nearly split my wig
This social network said Nas go and get your kid
She’s on Twitter, I know she ain’t gon post no pic
Of herself underdressed, no inappropriate shit, right

Her mother cried when she answered
Said she don’t know what got inside this child’s mind, she planted
A box of condoms on her dresser then she Instagrammed it
At this point I realized I ain’t the strictest parent I’m too loose,
I’m too cool with her

För jag antar att det måste vara stentufft att uppfostra barn idag, när många av föräldrarna själva fortfarande inte riktigt hittar runt i de sociala medierna, så ska man ha koll på barnen. Jag är glad att min dotter är så ung att hon har rätt många år kvar tills hon ska börja forma sin egen identitet, såväl den mänskliga som den digitala.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tror att när min dotter väl är redo att ta klivet in på de sociala plattformarna och jag måste hålla talet om ”blommor och Instagram” så kanske vi alla har lärt oss lite mer om hur vi hanterar de sociala plattformarna som då finns runt oss. Och det kanske är lite mer självklart vad ett schysst digitalt beteende är. Jag hoppas.

/ @jmjobring

Det här är inlägg 48 i mitt försök att blogga 100 dagar i rad tillsammans med ett gäng andra bloggare i Sverige under taggen #blogg100. Läs mer här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *