Gör ditt eget Flipboard-magasine – bli en grymt snygg utgivare

[dagens musiktips]

Den otroligt snygga appen Flipboard tar nu steget från att vara en samlingspunkt för externa nyhetskällor och dina sociala flöden till att låta dig skapa ditt eget magasin. Det coola är att du kan hämta nyheter från i stort sett överallt och samla i din egen lilla Flipboard.

För att se om detta kan vara något för företagare har jag försökt skapat en Flipboard för byrån jag jobbar på. För att få in materialet från twitterflöden och Facebooksida söker jag helt enkelt på ”plakat.se”, se nedan där man ser vårt Twitterflöde och vår Facebooksida.

flipboard_plakat_samlamaterialö

Eftersom vi publicerar det mesta som vi lägger ut på vår webbplats plakat.se i de sociala medierna blir det också åtkomligt inne i Flipboard. Men, det går faktiskt också att publicera saker in till Flipboard direkt från din webbläsare. Du lägger helt enkelt till en ”Flip it” knapp till din webbläsare, du hittar den här.

Och vips kan du alltså publicera saker direkt från din egen webbplats med en knapptryckning, du ser kanske ”flip it”-knappen längst till höger i dumpen från min webbläsare nedan där jag är inne på plakat.se och flippar in en nyhet i My Flipboard.

Skärmavbild 2013-03-27 kl. 15.26.28

Och nedan ser du hur det ser ut i min Plakat-kanal på Flipboard. Nu blir jag personligen avsändare, men man kan givetvis skapa ett eget konto för sitt företag så att avsändaren är bolaget.

flipboard_samer_plakatwebb

Sedan blandar man förstås upp sitt eget skryt med material som dina vänner kan ha nytta och glädje av. Den som följer ditt företag får då givetvis en massa nyttigheter, men även dina egna nyheter. Extremt snyggt förpackat. Och faktiskt väldigt enkelt för dig att editera.

flipboard_plakat

Sedan måste man förstås som vanligt nå ut till sina kunder och vänner med att ditt företag finns på Flipboard under ett visst namn. Vil du till exempel prenumerera det flöde jag har lagt upp i Plakats namn söker du helt enkelt på ”Plakat” och lägger till oss i prenumerationen.

Du kan söka på #smios och prenumerera på Joakim Jardenbergs (@jocke) Flipboard också, läs mer i hans bloggpost här. All Things Digital har också skrivit en bra artikel om detta där de även har en filmad Skypeintervju med Flipboards vd, skrolla längst ner i deras artikel här.

Jag kan, som vanligt ha helt fel, men nog borde det rycka i fingrarna på rätt många företagare. Allt är förstås beroende av hur stor spridning Flipboard lyckas få, men den här Silicon Valley startuppen har enligt egna uppgifter 50 miljoner läsare. Och inget hindrar ju dig från att skicka in dina kunder i appen för att läsa dina nyheter. Allt blir i varje fall presenterat i en grymt snygg miljö! Eller vad tycker du?

/ @jmjobring

Det här mitt inlägg 64 i mitt försök att blogga i 100 dagar tillsammans med ett gäng andra bloggare under taggen #blogg100, mer statistik hittar du här.

 

1 kommentarer

  1. Pingback: Veckans 5 bloggtips #Blogg100Sara Hernandez

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *