Nyfiken på Tumblr – en kort introduktion kommer här

[dagens musiktips]

Som jag bloggade om igår så ser vi på Google Trends att Tumblr har växt sakta men säkert. Men vad är då Tumblr? Ja, det bästa är förstås att du själv går in och reggar dig och böja mixtra runt, det är gratis. Men ska jag försöka beskriva det så är det ett väldigt enkelt bloggverktyg, men det är också en plattform där du kan följa andra. Lite som en glad korsning mellan Instagram och en bloggportal. Enligt sajten TheNextWeb  passerade Tumblr 100 miljoner användare/bloggare den 26 mars i år och växer snabbt.

Det finns, så att säga, två sidor av Tumblr. Det ena är ditt flöde där de bloggar du har valt att följa syns, se nedan. Det är helt enkelt ett flöde av bilder och texter från de bloggar du följer.

Skärmavbild 2013-04-04 kl. 12.48.06

Det andra är din egen bloggsida, och du kommer dit om du klickar på den lilla bilden (avataren) vid bloggen i flödet. Den sidan kan du skapa utifrån en mängd färdiga teman och kan du lite HTML-programmering kan man säkert skapa magi. Nedan ser du min Tumblrsida med ett tema som heter ”The Atlantic”, med gårdagens blogginlägg inlagt. Det finns givetvis teman som kostar pengar också, men det här kan ju i princip vara din företagsblogg om du inte orkar eller kan bygga den i WordPress eller vill kliva in i t ex Blogger.

Skärmavbild 2013-04-04 kl. 12.54.00

När du är i ”flödesläget” kan du ”reblogga” andras poster och förstås gilla samt kommentera, det går dock att stänga av kommentarsfunktionen. Postningen är väldigt intiutiv och du kan koppla ihop den med ditt företags Facebook-sida eller din personliga wall samt ditt Twitterflöde. Du kan även köa inlägget så att det postas senare. Du ska också kunna posta via e-post, du skickar helt enkelt ett mail till en viss adress som du hittar i dina inställningar.

Skärmavbild 2013-04-04 kl. 13.02.03 Skärmavbild 2013-04-04 kl. 13.01.48

Ovan ser du Coca Colas sida och hur de ser ut som en post i mitt flöde. Nedan ser du hur det ser ut när du ska posta, stora tydliga symboler och enkelt är lite av grejen med Tumblr.

Skärmavbild 2013-04-04 kl. 13.37.14

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tror att Tumblr har en bit kvar innan det kanske är dags för dig som företagare att ta steget in, men brasklappen är att det förstås helt och hållet beror på vad du säljer. Vänder du dig till snabbrörliga ungdomar och early adopters kan det absolut vara idé att redan nu dra igång och smaka på sötman av att vara tidigt ute – helst om det senare lyfter rejält.

Och ska du ändå dra igång en blogg kan det absolut vara ett alternativ att göra det på Tumblr. Enkelt att posta och många teman att välja på samt då möjligheten att få följare som en bonus. Har du erfarenhet av Tumblr får du hemskt gärna dela med dig av tips och råd – i kommentarsfältet eller på till mig på Twitter – så postar jag det här.

/ @jmjobring

Det här är inlägg 72 i mitt försök att blogga i 100 dagar tillsammans med ett gäng andra bloggare under taggen #blogg100, mer statistik hittar du här.

Följ min låtlista på Spotify, en ny grymt bra låt varje dag. Idag njuter vi av Charles Bradley som likt Sugar Man har en fantastisk historia som nu har blivit en dokumentärfilm. Vilken röst!!! Länk till listan: Social maskommunikation #blogg100 

 

4 kommentarer

 1. Själv skulle jag inte rekommendera tumblr för någon på grund av den enkla anledningen att hela ditt liv kommer rasa samman. Tumblr tar all din tid och orsakar både glädje och smärta. Socialt liv? Ahaha! Inte med tumblr, inte! Och du kan glömma jobbefodran och bättre skolbetyg.
  Har haft min tumblrblogg i snart ett år och älskar det, men jag lovar, det är hemskt! Tänk det hela som en drog som sakta men säkert förstör allt omkring dig…
  Så vad du än gör, skaffa inte tumblr…!
  Tjo!

 2. Hej!
  Vet inte om du är aktiv på denna sida längre men jag har en fråga angående tumblr iaf som jag inte lyckas klura ut själv….

  Jag kan inte få kommentarer på min tumblr och hittar inte vart jag får igång det heller… Är det något du kan hjälpa mig med, berätta hur jag skall trycka för att få igång det? =) Vore ju kul om ens bekanta kan kommentera lite!

  • Hej, ursäkta lite sent svar, men man kan inte kommentera direkt på på en Tumblr-post, vad jag vet gick det förut när jag skrev detta inlägg. Du kan trycka ”like” eller göra en ”reblog” med en kommentar, eller gå till ”Ask me anything” och skriva där. Tyvärr…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *