Hur har du (inte) tid med sociala medier?

[dagens musiktips]

Ja, hur hinner man med någonting alls? Man prioriterar förstås. Väljer och väljer bort. För mig har sociala medier blivit ett av de absolut viktigaste verktygen för min omvärldsbevakning – eller helt enkelt för att stilla min nyfikenhet på allt som händer i denna omvälvande tid – och då skapar jag utrymme för det i såväl mitt privata liv som i mitt yrkesliv.

Som med mycket annat är det en träningssak och väldigt individuellt hur man hanterar sina sociala medier, men jag hittade en krönika på Forbes som inspirerade mig att skapa några goda råd som kanske fler kan ha glädje av. Kanske mest de som är nyfikna och vill, men inte riktigt vet var och hur man ska börja.

– Gör en daglig rutin av din bevakning och uppdatering. Beslutade dig för hur mycket tid du ska lägga och besluta dig för till exempel en uppdatering per dag och kanske ett blogginlägg i veckan. Ge försöksperioden några månader och du ska se att du faktiskt får mer tillbaka än du kastar in. Det är hela poängen.

– Följ dina intressen. Dela din intressen. Är du helsåld på fotboll, hästar eller kläder? Det finns alltid någon annan där ute som har samma intressen som du. Följ dessa. Dela med dig av dina egna bästa tips och dina häst-, fotbolls- eller klädbilder.

– Var generös mot andra. Se till att skicka vidare sådant du tycker är bra som andra delar med sig av – retweeta och favoritmarkera på Twitter och gilla och dela på Facebook. De som har publicerat materialet du skickar vidare kommer garanterat då också att kika på det du gör. Snart börjar också ditt material att retweetas och delas. Då är du fast!

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tror faktiskt att jag har lärt mig en hel massa mer saker snabbare och effektivare än jag hade utan de sociala medierna. Så, egentligen är frågan hur man inte har tid för sociala medier? Hur hittar man då tiden att lära sig och läsa om allt man är nyfiken på?

/ @jmjobring

Det här är inlägg 75 i mitt försök att blogga i 100 dagar tillsammans med ett gäng andra bloggare under taggen #blogg100, mer statistik hittar du här.

 

2 kommentarer

  1. Pingback: Hur har du (inte) tid med sociala medier? | Kommunikation och mediebruk | Scoop.it

  2. Absolut, det är mycket, och ofta snabbare, man kan lära sig via sociala medier. Fast man bör försöka att inte fastna dygnet runt i dem. Livet har också andra saker att erbjuda 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *