Hög tid att börja med informationsgrafik

[dagens musiktips]

Det är fortfarande förvånansvärt få i Sverige som skapar informationsgrafik för att nå ut med sin kunskap eller sitt budskap. Många av de nya sociala plattformarna bygger ju mer eller mindre på det visuella, se ett gäng exempel på min Pinterest-sida, skärmdump nedan.

Skärmavbild 2013-04-16 kl. 21.33.23

I USA arbetar massor av undersökningsföretag och konsultföretag med grafik för att nå ut brett med att just de har den bästa och rätta kunskapen, som nedan där Pew Reasearch Center har sammanställt fakta om sociala mediers demografi.

who_use_socmed_infographic

Dagstidningarna har ju arbetat med det här sedan tidernas begynnelse, men vad jag vet har inte de heller utnyttjat möjligheten att få större spridning genom att erbjuda grafiken som bilder eller pdf:e, eller ens visa dem online för den delen.

which_day_to_post

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men nog tror jag att det finns ganska många som skulle kunna få bra spridning av sina kunskap om de bara kunde förpacka den på ett spridbart sätt. Förutom dagstidningar och undersökningsföretag borde ju även universiteten kunna börja använda informationsgrafik för att sprida såväl kunskapen som information om själva universiteten eller hur ansökningsprocessen går till, som det nedan.

Oklahoma-University-infographic

Här är några fler exempel från amerikansk skolor. Har du några bra exempel på svensk informationsgrafik får du gärna dela med dig i kommentarerna eller på Twitter. Annars, hem och skapa stor informationsgrafik nu!

/@jmjobring

Det här är inlägg 84 i mitt försök att blogga i 100 dagar tillsammans med ett gäng andra bloggare under taggen #blogg100, mer statistik hittar du här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *