Twitter vill skapa ljuv musik

[dagens musiktips]

Twitter lanserade igår en ny app i USA, Kanada, Storbrittanien, Irland, Australien och Nya Zeeland. Och poängen i den är musik – de kallar den för Twitter #music, se Twitters eget blogginlägg här. Vad man kan läsa sig till verkar den helt enkelt gå ut på att du kan se vad andra lyssnar på för musik via taggen #NowPlaying, vad som är mest populärt just nu och vad t ex en artist lyssnar på.

Det hela låter exakt som det Spotify har byggt in i sin tjänst, och tidigare delvis iTunes.  Du får helt enkelt hjälp att hitta ny musik, både genom dina kamrater, men även genom de artister du följer. Och Spotify är faktiskt en av tjänsterna kopplade till Twitter-appen.

Appen kompletteras med en webbtjänst på adressen music.twitter.com, men även den verkar vara stängd för oss utanför länderna de har lanserat i. Det ser ut som nedan, men sedan kommer jag inte längre (sitter på en risig uppkoppling i fritidshuset, så det kan bero på det, så prova gärna själv…)

Skärmavbild 2013-04-19 kl. 22.27.36

Twitters poäng med musikappen verkar vara att de ska få användarna att stanna längre på plattformen, i varje fall enligt denna artikel på Mashable. Man ska helt enkelt leta ny musik och söka sig runt bland vänner och artister och hänga kvar. Och när man ser nedanstående diagram förstår man den poängen, de ligger på 1,7% av tiden medan Facebook stämplar in på 83%. En ganska stor skillnad, minst sagt.

Skärmavbild 2013-04-19 kl. 22.35.00

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men i mina ögon har Spotify i princip redan löst exakt det här åt mig. Men å andra sidan är Spotify för mig, och många anda svenskar, en så naturlig del av musiklyssnandet och musikupptäckandet att jag inte vet om jag behöver så mycket mer. Jag hoppas jag har fel och kommer att tokälska Twitters app, för jag älskar att hitta ny musik, så det kanske blir ett klockrent komplement till Spotify.

/ @jmjobring

Det här är inlägg 87 i mitt försök att blogga i 100 dagar tillsammans med ett gäng andra bloggare under taggen #blogg100, mer statistik hittar du här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *