Yahoo + Tumblr = roliga pressmeddelanden

[dagens låt]

Om gårdagen präglades av en en rätt skeptisk inställning till vad Yahoo skulle kunna göra med Tumblr har de båda bolagen idag gjort sitt absolut bästa för att sticka hål på alla farhågor. Yahoos VD Melissa Mayer skriver att ”we promise not to screw it up”, se hela pressmeddelandet från Yahoo på Melissas egen Tumblr-sida, som åtföljs av en animerad gif som anspelar på kritiken de har fått, se dump nedan på Marissas Tweet och från Tumblr-sidan nedan.

Skärmavbild 2013-05-20 kl. 21.19.26

Skärmavbild 2013-05-20 kl. 20.50.00

Och Tumblrs chef David Karp lovar att ”We wont let you down.” och signerar sitt pressmeddelande med ”Fuck Yeah, David”, se skärmdump från Tumblrs meddelande nedan och läs hela här.

image

Tanken är förstås att visa sin relativt unga målgrupp att de menar allvar med att ta vara på det som Tumblr har byggt upp med sin creddiga plattform.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men man får verkligen ge Mayer och Karp att de bjuder på sig själva och visar hur företag idag faktiskt tjänar väldigt mycket på att våga agera som människor.

Tänk så mycket surare och nervösare alla reaktioner hade varit idag om de hade skickat ut standardiserade skitnödiga pressmeddelanden om affären. Det är ju rätt mycket svårare att tycka illa om någon som sträcker ut en hand och lovar att inte förstöra något än en aktör som trycker upp ett byråkratiskt formulerat meddelande i ansiktet på sina kunder.

Och det, mina vänner, är riktigt smart PR. Visst har vi sett det förut, men just denna uppvisning var faktiskt bland de bättre. Så, vi får helt enkelt keep calm, and carry on.

/ @jmjobring

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *