Nytt utseende på Facebooks sidor, och vad du bör tänka på

Du kanske har sett det dyka upp redan? Vissa sidor har nu börjat få den nya design som Facebook annonserade redan den 10 mars. Det mest synliga är att den kategori du har valt för din sida nu flaggas upp i bilden, se nedan där kategorin ”Hotell” blir väldigt synlig.

Flikarna tappar sina symboler eller bilder dessutom flyttas beskrivningen av sidan ner, vilket jag personligen tycker är en nackdel då den ofta är relevant, t ex om sidan är officiell eller ej, se skärmdump nedan eller besök Sjögårdens Facebooksida som är en av de som jag har sett med det nya utseendet. En annan är faktiskt Umeå kommun.

Skärmavbild 2014-04-17 kl. 09.23.27

En skön skillnad är att på de sidor du administrerar själv slipper du skrolla ner för att se själva sidan, som det är idag tvingas du stirra på statistik och andras inlägg på din sida m m, hela den interna avdelningen försvinner med den nya designen. Se exemplet från Facebook nedan. Du får alltså en ny snabb sammanfattning ute till höger.

Skärmavbild 2014-04-17 kl. 14.22.59

En annan detalj som jag fortfarande inte vet vad jag tycker om ser du i skärmdumparna nedan. Under varje inlägg ser du i den nya designen hur stor den organiska räckvidden är och hur stor den köpta är. I första exemplet nedan är alltså den organiska ljusare och väldigt liten längst till vänster. Vet inte om detta ska trigga oss att köpa mer? Se dump två nedanför utan köpt räckvidd, där är min organiska räckvidd minimal.

Skärmavbild 2014-04-17 kl. 09.43.16

Skärmavbild 2014-04-17 kl. 14.29.46

Jag har fortfarande inte sett någon av de stora drakarna med den ny designen, de brukar ju annars komma först. Vet inte riktigt varför de rullar ut det bakvägen, så att säga. I vilket fall, det viktigaste att tänka på för dig som sidägare skulle jag säga är:

– Kolla hur din omslagsbild ser ut med den nya texten som hamnar i bilden.
– Se över hur din sida är kategoriserad, det kommer att synas i bilden så det är nu viktigt att kategorin känns okej.
– Ta tillfället i akt att uppdatera ”om”-texten samt öppettider och adress.

/ @jmjobring som idag lyssnar på Todd Terje.

 

 

 

1 kommentarer

  1. Pingback: 6 juni får alla sidor på Facebook nytt utseende. Vad behöver du göra? | Social masskommunikation

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *