Vad sysslar Yahoo med? Bland annat denna snygga nyhetsapp.

Under sändningarna från utmärkta TechCrunch Disrupt New York häromdagen såg jag en intervju med Yahoos VD Marissa Mayer. Intervjuaren från TechCrunch Michael Arrington sa att han själv inte använde några Yahoo-tjänster (ett rätt kaxigt påstående med VD:n framför sig i direktsändning) och bad Marissa rekommendera en viktig Yahootjänst för honom. Marissa fann sig snabbt och bad honom att testa Yahoo News Digest som hon tyckte sammanfattade det som Yahoo håller på att bygga upp, och då var ju jag också tvungen att testa appen.

bild 1

Jag har nu kört den några veckor och tror faktiskt att den har en poäng, i varje fall om man inte är nyhetsnörd och så insnöad på nyheter som jag är. Det coola med appen är att Yahoo har vågat att begränsa den – appen sammanfattar endast de absolut viktigaste nyheterna två gånger om dagen, du ser nedräkningen i skärmdumpen ovan. Varje uppdatering innehåller nio nyheter fördelade mellan olika världsdelar och underhållning, teknik, politik och sport. Den släpps kl 8 på morgonen och klockan 18 på kvällen. Det blir verkligen ett koncentrat av vilka nyheter som är viktigast.

bild 2

Jag kan tycka att nyheterna kanske är lite väl centrerade runt USA, vilket ju inte är så konstigt då Yahoos absolut största marknad finns där. Utseendet är däremot riktigt förstklassigt. Det är enkelt och avskalat med en väldigt modern känsla, och efter varje nyhet finns det förstås länkar till en källor. En annan rätt rolig detalj är att det finns en slags gamification/spelifiering när man tar läst eller skrollat sig genom nyheterna. På slutet framgår helt enkelt på ett snyggt sätt hur många nyheter du har läst, se nedan.

bild 3

Så, är man lite mindre nyhesjunkie än vad jag är, och vill försöka hänga med i de stora nyheterna på ett hyfsat sätt tror jag faktiskt att appen har en stor poäng. Har du notisen påslagen får du snabbt, snyggt och enkelt paketerat de absolut viktigaste nyheterna två gånger om dagen. Och om jag vore lärare i samhällskunskap, eller kanske tonårsförälder, som ville se till att mina ungdomar hängde med i omvärlden, skulle jag direkt tipsa dem om att ladda ner appen. Vill man vara tuff kan man ju dessutom ha ”förhör” där de ska visa upp att de verkligen har läst alla nyheterna varje dag också, då drar man även nytta av den där gamificationen på slutet.

Om Yahoo News Digest kommer att spela roll för Yahoos framtida utveckling har jag ingen uppfattning om, men jag tycker att Marissas tips på en Yahoo produkt att testa var smart. Man blir faktiskt lite nyfiken på vad Yahoo annars pysslar med, och om det är lika snyggt och väl avgränsat som den här lilla appen kan Yahoo kanske vara ett bolag att hålla ögonen på i framtiden.

/ @jmjobring som lyssnar på Vad Hände Med Dem av The Brian Jonestown Massacre. Varför Jocke Åhlund (bl a Teddybears m m) sjunger på denna San Fransisco-baserade grupps öppningslåt på mäktiga nya albumet Revelation verkar högst oklart.

 Skärmavbild 2014-05-25 kl. 20.35.18

 

1 kommentarer

  1. Pingback: Dagens Nyheter gör en Yahoo NewsDigest | Social masskommunikation

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *