Vad tycker en 19-åring om sociala medier?

Visst skiljer sig användandet av sociala medier en hel del mellan Sverige och USA, men jag tycker ändå att detta välskrivna inlägg av en sociala medier-intresserad amerikansk 19-åring på Medium är väldigt läsvärt. Framförallt tyckte jag att hans synpunkter på varför Instagram är så mycket bättre än Facebook var intressanta, där radar han upp ett antal skäl, t ex:

  • Om han ”gillar” något kommer det inte att dyka upp i någon annans flöde
  • Han känner sig inte tvingad att följa någon tillbaka på Instagram
  • Bilderna man postar på Instagram har ofta högre kvalitet, den som postar har lagt tid på att göra bilden bättre med filter och annat.
  • Alla (äldre) är inte där…
  • Enklare att se om man är taggad i någon bild
  • Färre som postar, enklare att ”komma ifatt”
  • Det finns inga länkar, alltså inte en massa annonser eller som artikelförfattaren Andrew Watts uttrycker det rätt träffande: ”I’m not being constantly spammed by the same advertisement, horrible gossip news article, or Buzzfeed listicle about the “28 Ingenious Things For Your Dog You Had No Idea You Needed”.

Skärmavbild 2015-01-08 kl. 13.38.53

Väldigt läsvärt för alla som vill försöka förstå hur ungdomar väljer att kommunicera idag. Men kom ihåg att det skiljer förstås en hel del mellan en svensk 19-åring och en amerikansk. Och detta är en individs åsikter, inte statistik över användandet, söker du bra svensk statistik kan jag varmt rekommendera Svenskarna och Internet från stiftelsen .se.

/ @jmjobring som idag lyssnar på vackra Vallis Alps.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *