Syna SD:s politik – Löfven bör snacka med Åkesson!

 

Som partipolitiskt oberoende är det intressant att se det som händer i politiken idag. Jag tror nu att det är dax att syna SD:s politik. De säger själv att de ligger mellan blocken. Om nu allianspartierna säger nej till samarbete bör Löfven åtminstone snacka med Jimmie Åkesson!

 

Löfven o Alliansen ställer sig positiv till att SD tar en talmansplats för att representera Sverige. Men sen håller man fast vid utfrysningen. Jag tror inte att det håller. Man kan inte frysa ut nära 800 000 personer som röstat på SD. En jättemajoritet av dom är inte rasister.

 

De proteströstar mot de orättvisor som ökat i samhället. Jättearbetslöshet. Dålig A-kassa. Tömning av landsbygden. Satsning på Stockholm mm. Något som jag också är negativ till men inte röstar på SD för det.

 

Det finns några punkter som SD bör synas på:

 

 • Är de för ett borttagande av Alliansens genomförda orättvisa pensionärsskatt?
 • Är det för en rejäl satsning på Norrland? På infrastruktur, vägar, järnväg  mm.
 • Är de för en satsning på kommunernas statsbidrag för äldreomsorgen och skolorna? Statsbidragen har sjunkit i värde kraftigt under Alliansens tid.

 

Jag tror att strategin mot SD måste förändras. Det går inte att fortsätta med att bara frysa ut dom. Avväpna dom genom att syna deras politik.

 

Om SD är för de satsningar som (s) gått till val på och som finns i de punkter jag listat ovan – så bör de stödja s-mp regeringen!

Om inte – har dom visat att det bara är främlingsfientlighet som driver dom!

Snacka med Åkesson Löfven!

Respektera folkets val!

Men gå inte med på deras främlingsfientlighet!

Låter man dom vara med och ta ansvar så avväpnar man dom!

8 kommentarer

 1. Om löfven är en bra förhandlare så talar man med en motståndare,som
  har resurser att hjälpa en.Om man inte gör det så förlorar sin pondus.
  Således bör han tala med åkesson om han vill få fler väljare

 2. Folkets val ??? Om det hade varit ”Folkets val” skulle SD haft egen majoritet >50 % som S klarat av under Folkhemmets glansdagar. Att endast 6,9 % röstar på dem i Västerbotten och bara lite över 3 % i en så stor kommun som Umeå uppfyller knappast kriterierna på att vara representanter för den svenska folkviljan. Varför ska inte Löfvén prata med oss som inte heller röstat på S . Vi omfattar också det svenska folket även om vi bor där SD är svaga.

 3. För mig är det obegripligt hur pensionärer som är väl medvetna om krigets fasor och förintelsen har den minsta förståelse för SD! SD är främlingsfientliga och omänskliga.

 4. Ja varför har man inte ”avväpnat”SD?Måste finnas en anledning till att det inte har blivit gjort.Man har ju haft fyra år på sig,ändå ökar man med 7%,märkligt……

 5. De etablerade partiernas företrädare är så måna om sina arvoderade politiska uppdrag att man, till varje pris, håller nya röster och idéer ifrån den politiska arenan. SD företräder egentligen oss i norr, särskilt i glesbygden, med sina idéer och tankar. Plus att man ännu inte blivit beroende av kapitalstarka intressen, så därför fick de min röst i år!

  • Menar Maria att SD:s riksdagsledamöter inte uppbär arvode, som deras kollegor i de ”etablerade” partierna?
   MVH
   Lars-ERik

 6. Menar Maria att SD:s riksdagsledamöter inte uppbär arvode, som deras kollegor i de ”etablerande” partierna?
  MVH
  Lars-ERik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *