Saknas: 1 miljon invandrare

Sverige har idag en ”konstig” befolkningspyramid. Vi har för få personer under 40 år i förhållande till de som är äldre. Orsaken beror på fallande födelsekvot.

En svensk kvinna som tidigare i snitt födde 4 barn föder idag knappt 2 barn. Det betyder att utan invandring så skulle befolkningen minska. Tack och lov så har viss invandring kompenserat detta. Men det saknas ca 1,0 miljoner personer för att vi ska få tillbaka en befolkningspyramid som liknar den på 30-talet.

Så här ser 2014 ÅRS  befolkningspyramid ut. Området som är inramat visar vad som saknas – ca 1.0 miljon!

Så det vi bör säga klart ut är VÄLKOMMEN INVANDRARE!

Ni behövs för att klara framtidens behov som vår åldrande befolkning.

befpyramid

2 kommentarer

 1. Problemet är bara att om vi tar emot 100.000 invandrare per år så kommer kanske 40.000 i arbete på lite sikt (7-8 år) men 60.000 ska försörjas med skattefinansierade bidrag. Dessutom när den miljon invandrare vi tagit emot blir gamla ska vi då ta emot 2 miljoner nya invandrare för att klara av välfärden, och när dom har blivit gamla ta emot 4 miljoner som ett gigantiskt pyramidspel där vi bara skjuter problemen framför oss på kommande generationer. Och till sist bara för att befolkningen ökar och sysselsättningen med den så ökar inte välståndet automatiskt, tvärtom allt fler ska dela på samma kaka och är en farlig utveckling i ett land som haft nolltillväxt sen 2010 och mycket blygsam tillväxt (0.3%) per år mellan 2006 och 2010.

  • SD och Moderaterna talar om kaos och kollaps för Sverige! Eller att Sverige skulle vara på ”fel väg”. Snacka om en ren lögn.

   Fler i Sverige ökar efterfrågan på varor och tjänster. Bönderna får sälja mera mjölk, smör och övriga livsmedel. Industrin får tillverka fler varor och tjänster. Handeln ökar sin omsättning. BNP kommer att öka i och med att medel tas ur biståndsbudgeten.

   Skulle vi inte ha invandring i Sverige skulle landets befolkning minska. Det är den reella sanningen då för få barn föds. Och det fantastiska är att det är unga produktiva människor som söker sig hit som efter att lärt sig svenska och fått en utbildning är på några år beredd att gå in på arbetsmarknaden. Ett nyfött svenskt barn tar 20-25 år att försörja och utbilda till miljonkostnader.

   Invandrarna kan bidra till att klara av de stora framtida kostnaderna för äldreomsorgen och sjukvården. Invandringen behövs för oss alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *