Vansinnig flygövning

Sverige, Norge och Finland är värdar för världens största militära flygövning ”Arctic Challenge Exercise” (ACE) som äger rum den 25:e maj till den 4:e juni 2015. Övningsområdet sträcker sig över en tredjedel av Sveriges yta. Uppgifterna kommer från Försvarsmakten.

Kvinnor för Fred menar att övningen bidrar till att försämra säkerhetsläget runt Östersjön, att övningen är del av en allt aggressivare kamp om resurserna i Arktis och inte minst kränker övningen samernas rättigheter.

Enligt sajten StoppaACE.se kan kampen om Arktis naturresurser betraktas som en andra koloniseringsvåg, där samerna som urfolk idag visserligen har mer att säga till om, men ändå alltid kommer att stå som förlorare eftersom övningen är en klar signal om vem som räknas och vilka som inte gör det.

arktis

Att övningen genomförs när naturen och djuren är som mest känslig är dessutom en skam och visar att politikerna totalt ignorerar naturens behov!

Man ”skyller nu” dessutom på ett ”ryskt hot”. Ser vi på militärutgifterna så har Ryssland LÄGRE militärutgifter än England och Frankrike tillsammans. Nato har 10 gånger högre militärutgifter än Ryssland! 

Det är med andra ord den gamla vanliga visan som krigshetsarna kör med. HOTET! Som i realiteten inte finns mot oss i Sverige! Så fort ett ryskt flygplan närmar sig Östersjöns internationella luftrum så skickar militären ut pressmeddelanden. Men att bjuda in 100 talet NATOPLAN med möjliga kärnvapen ombord. Det kallar man neutralitet!

Flygövningen är vansinnig att genomföra i vår känsliga miljö! 

Och ger Ryssarna anledning till att upprusta nu när amerikanerna kryper närmare och närmare deras gränser!

Och huvuddelen av de svenska politikerna kryper för USA! 

De har totalt glömt bort vad neutralitet innebär! 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *