Individers fria val enligt KD

Det känns skönt att vi har en alliansregering som förstår det civila samhällets vikt och individens egna möjligheter.  Så säger Hans Inge Smetana (KD) i sin blogg. Hur har det då blivit i alliansens Sverige under denna alliansregering? Ja, vissa har onekligen fått större valfrihet, men hur har det blivit för det stora flertalet? Vi har en väldigt stor arbetslöshet och större lär den nog bli. Avgiften till a-kassan har höjts och ersättningen har sänkts så vilken valfrihet har då dom? Vi har en sjukförsäkring numera, som inte är värd namnet (kallas kanske bidrag). Dessutom har man friskförklarat dom efter ett antal dagar. Pensionärer då? Ja, inga skattesänkningar där inte. Låginkomsttagare ska inte ha några favörer i alliansens sverige. Däremot skattesänkningar för dom som är lyckliga att ha ett jobb och då högsta sänkningar för dom som redan tjänar mest. Valfriheten slår lite olika, beroende på hur mycket som man tjänar. Så var det Rot och Rut. Rot överför drygt 13 miljarder (39.6 miljarder inkl ränteavdrag) från skattebetalarna till privata husrenoveringar för villor och bostadsrätter. Inte en krona till hyreslägenheter. Man beräknar att om hyreshus/lägenheter kunde tillgodogöra sig Rot samt övrig dubbelbeskattning (ränteavdrag, Rot m.m) så skulle hyran i en 3-rumslägenhet kunna sänkas med i runda tal 2000 kronor. I alliansens sverige gäller endast privat ägande. Rut då? Ja, 1-2 miljarder som skattebetalarna får stå för privat hemhjälp utan behovsprövning. Mycket mer skulle kunna skrivas om bl.a dyrare läkarbesök, dyrare medicin, privatiserade apotek som flaggar för nedläggning (i stort sett hela inlandet) när tiden går ut för den tid som dom är skyldiga att bedriva verksamheten, privatskolors och vårdinrättningarnas skatteflykt m.m, men jag nöjer mig med detta för denna gång. Så till hans funderingar om regeringsbildning. Han bekymrar sig om hur socialdemokraterna ska kunna bilda regering. Har han då tänkt sig in i hur alliansen skulle kunna fortsätta? Moderaterna är starka, men centern, Folkpartiet och framför allt KD lever farligt. Folkpartiet är ju bara en liten bit över 4%-spärren och Centern lika så. KD ligger i opinionsmätningar konstant under 4%. Dessutom vill ju flertalet av centerföreningarna lämna alliansen. Hur skulle en alliansregering då kunna se ut?   Det är nog många som har svårt att förstå hur Hans Inge Smetana (KD) kan vara så nöjd med individens valfrihet, men Hans Inge tillhör tydligen den skara som alliansen har gynnat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *