Kontaktprsoner bort

I dag kan man läsa i VK att man kommer att avsluta verksamheten med kontaktpersoner. Kontaktpersoner som till stor del jobbar ideellt. Man har en väldigt låg ersättning och för 2½ timme per vecka. Man låser sig för denna blygsamma ersättning därför att man anser att man gör stor nytta. Vore det bara för ersättningens skull så sysslade man med annat. Man frågar sig- är detta ett tjänstemannabeslut eller ett politiskt? Är det förankrat politiskt? Jag kan nog förstå att man från yttersta högern kan gilla ett sådant beslut, men står övriga partier bakom detta så är det ju klandervärt. Socialdemokraterna och Vänstern styr ju i Umeå och godkänner dom att kontaktpersonerna tas bort så är dom ju lika medskyldiga. Att slå mot dom svaga/ste ska inte få förekomma i en socialdemokratiskt styrd kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *