Vintervägunderhållet i Umeå

Jag har full förståelse för att man inte hinner åtgärda alla gator samtidigt, men jag har ingen förståelse för att gatorna som bussarna trafikerar ser ut som dom gör. Det är nog stötigt att bara köra med personbil och då kan man bara ana sig till att sitta i en buss, kanske 9 timmar, efter dessa gator.Det är nu hög tid att i första hand isriva samtliga bussgator och sedan kan man efter hand ta sig an övriga gator. Tidigare har man alltid hört att ”vi prioriterar bussgator”. Hur då prioriterar? Ja, plogningen fungerar nog men halkbekämpning och isrivning har definitivt inte prioriterats. På senare år kan man dock se en förbättring av halkbekämpningen, dock är man fortfarande inte på alerten när halt väglag inträffar. Ofta kan man se halkbekämpning dag eller dagar efter. Vid extrem halka MÅSTE halkbekämpning ske i god tid innan rusningstrafiken och detta fungerar inte. Ett standardsvar som man får av ansvariga har varit att ”vi har alla resurser ute” fast ingen har sett till dom över hela stan. Det är dags att ta in arbetsledare utifrån, som med nya ögon ser problemen och inte låta arbetsledarrollerna gå i arv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *