Ibland kan politik vara enkel om viljan finns

Ibland kan politik vara enkel. Om det hade varit så att alliansen inför budgeten hade velat ha dom regler som nu har förhandlats fram så hade man kunnat lösa det direkt. Man hade då lagt ner sina röster. Det gjorde man nu inte utan man trumfade igenom sin egen budget med stöd av sverigedemokraterna. Det framgick helt klart att alliansen skulle ställa deras budget mot regeringens. Vad var syftet med detta när man nu har förhandlat fram en annan ordning.Jag läser Edvard Riedls och Mattias Larssons analys och man blir rent ut sagt beklämd över deras försök till analys. Har man inte förstått gången eller försöker man bara att kasta skräp över regeringen? Detta är endast nu ett finlir inom språkets värld för att ändå försöka vinna poäng och dölja alliansens försök till att varje pris sabotera för den sittande regeringen. Hur många gånger har man ite blivit kallade till förhandlingar just om detta men mötts av ett nej innan alliansen lämnade förhandlingen. Kan det möjligen vara en rädsla inför ett extra val som har fått dom att krypa till korset?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *