Blåögda politiker

Efter Sovjetunionens fall så fanns, enligt samstämmiga politiker, inte längre någon hotbild. Hur ofta har vi inte hört att något hot inte längre fanns mot Sverige. Man monterade ner försvaret, sålde ut och skrotade material, avskaffade den allmänna värnplikten samt lade ner regementen på löpande band. Var det verkligen våra folkvalda politiker, från vänster till höger, som kunde vara så naiva? I stället för att man månade om vårt försvar så utbildade man soldater som skulle verka i andra länder. I den oroliga värld som nu råder så pratar man nu om att vi behöver ett försvar igen samt påbörja vägen mot medlemskap i Nato. Man pratar om flera miljarder varje år som det skulle kosta att bygga upp vårt försvar igen. Man pratar även om att åter införa någon form av allmän värnplikt. Skall man då även bygga nya regementen? Dom som tidigare fanns har man ju redan sålt ut. Man borde tillsätta en utredning med avsikt att ställa dom ansvariga till svars för att man ställt Sverige i stort sett utan försvar och som nu måste byggas upp till skyhöga kostnader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *