Hur tänker Norrmerier?

För många år sedan ändrade norrmerier mjölkförpackning till den nuvarande. Tidigare levererades mjölkförpackningar från en fabrik i Bjurholm. Trots massiva protester från konsumenterna så beslutade man ändå att ändra förpackning. Det kunde man göra därför att det fanns ingen konkurrens och fabriken i Bjurholm fick läggas ned. Numera så kan man köpa mjölk i den ”gamla” förpackningen både från Coop och Willys och dessutom till ett billigare pris och säkert även från en del andra, dock inte norrmejeriets mjölk. I dagarna så har jag sett att norrmejeriet har lanserat en snarlik förpackning som den gamla, men med plastskruvkork. Är det för att konsumenter sviker när det finns alternativa förpackningar. Så till priserna. Coop Nära Ersboda tar 8.80 för en liter coops mjölk och norrmejerier 10.15 samt samt 10.50 för den nya förpackningen. Att nu införa en ny förpackning med plastkork är ju att man har insett att deras nuvarande förpackning inte håller måttet. Dessutom vill vi inte ha mer plast i förpackningarna. Alternativet som bl.a coop har är förslutningsbar, passar bra i kylskåp och husvagnar samt behöver ingen plastkork.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *