Ett orättvist boende.

Ränteavdragen för villa-och bostadsrättsägare kostar staten (skattebetalarna och hyresgästerna) otroliga 20 miljarder. 85% av dessa går till dom rikaste som lever flott och gott. Dom flesta i Danderyd. Vi har dom generösaste subventionerna tillsammans med Holland inom EU. Är detta rättvist? Knappast. Dessa bostadsägare lever på tydligen lättlånade pengar där dom får dra av 30% av räntorna. Alltså- dom betalar en låg ränta och amorterar inte. Hyresgästerna får inte göra några avdrag utan betalar hela kostnaden för sin lägenhet. Slutligen kan man konstatera att ägarna lever på lånade pengar och betalar in en bråkdel av vad dom utnyttjar (räntan). För hyresgästerna är det betydligt tuffare att betala samtliga utgifter för en bostad. Slutsatsen blir att endast hyresgästerna i hyresrätt betalar sin boendekostnad fullt ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *